Bijtmouw hond: Een Essentieel Hulpmiddel voor Helpers

Bijtmouw hond, drijven

Als helper weet je als geen ander hoe belangrijk het is om te beschikken over de juiste uitrusting. Of je nu traint voor een wedstrijd of werkt met jonge honden, een bijtmouw hond is een essentieel hulpmiddel dat niet mag ontbreken in jouw repertoire. We zullen verschillende soorten bijtmouwen bespreken, zoals de korte mouw, de wedstrijdmouw, de overtrek en de jongehonden mouw.

De Korte Mouw

De korte mouw is een veelgebruikte bijtmouw hond die voornamelijk wordt ingezet tijdens gehoorzaamheidstraining en basisbijtwerk. Deze mouw biedt bescherming aan de helper terwijl de hond leert om op commando te bijten en los te laten. De korte mouw is gemaakt van duurzaam materiaal dat bestand is tegen sterke beetkracht en scherpe tanden. Het biedt comfort en flexibiliteit, waardoor het gemakkelijk is om ermee te werken tijdens trainingssessies.

Bijtmouw Hond IGP

Bijtmouw hond: De Wedstrijdmouw

Voor gevorderde helpers die zich bezighouden met competitieve sport zoals IGP zijn wedstrijdmouwen onmisbaar. Deze mouwen zijn speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen intensief gebruik tijdens wedstrijden en worden gemaakt van hoogwaardig materiaal dat zowel de helper als de hond beschermt. Wedstrijdmouwen bieden optimale grip en controle, waardoor je als helper vol vertrouwen kunt werken met een hond van elk kaliber. Voor wat betreft de keg is dit de hardste in zijn soort.

De Overtrek

Een overtrek is een accessoire dat wordt gebruikt in combinatie met de korte mouw of wedstrijdmouw. Het dient als extra bescherming voor de mouw en helpt voorkomen dat deze beschadigd raakt tijdens intensieve trainingssessies. De overtrek kan eenvoudig worden verwisseld en gereinigd, waardoor je jouw bijtmouwen langer kunt gebruiken zonder concessies te doen aan kwaliteit en veiligheid.

Bijtmouw hond jonge honden mouw

Bijtmouw hond: De Jongehonden Mouw

Voor helpers die werken met jonge honden is er de jongehonden mouw. Deze mouw is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van pups en jonge honden die nog in opleiding zijn. De jongehonden mouw heeft een zachter materiaal en biedt minder weerstand, wat helpt bij het opbouwen van het vertrouwen van de hond in het bijtwerk. Het is belangrijk om tijdens deze vroege trainingsfase voorzichtig te werk te gaan om ervoor te zorgen dat de hond een goede basis legt voor toekomstige training.

Trainingsmethode

5M methode

De 5M-methode kan ook worden gebruikt in de hondensport. Hier is een voorbeeld van materiaalkeuze voor de beschermingsdienst. Vragen zoals:
Welke arm, welk kussen of welke bekleding past het beste bij de hond in kwestie en het doel van de training? Wat is de materiaalsamenstelling, vorm en hardheid van het bijtkussen? Aan hoeveel slijtage is het materiaal onderhevig?
Deze en vele andere factoren zijn doorslaggevend voor een succesvolle training.

Conclusie

Als helper ben je constant bezig met het verbeteren van je vaardigheden en het opbouwen van een sterke band met je hond. Een bijtmouw hond is een onmisbaar hulpmiddel dat je helpt bij het trainen en ontwikkelen van de juiste bijtvaardigheden. Of je nu een korte mouw, wedstrijdmouw, overtrek of jongehonden mouw gebruikt, zorg ervoor dat je investeert in kwaliteit en veiligheid. Door te werken met de juiste uitrusting kun jij als helper het beste uit zowel jezelf als je hond halen.

Begin vandaag nog met het verkennen van verschillende opties en investeer in een bijtmouw die past bij jouw specifieke behoeften. Je zult versteld staan van de vooruitgang die jij en je hond kunnen boeken wanneer je beschikt over de juiste tools!

Meer weten?

Er zijn in Nederland divere hondensportverenigingen die zich actief bezig houden met de IGP hondensport. Op vrijwel elke vereniging is een commisaris africhting die het een en ander kan vertellen over “afdeling C”, het verdedegingswerk, ook wel bijtwerk genoemd.

Zo zijn er diverse rasverenigingen en onafhankelijke verenigingen die de IGP bedrijven. Kijk bijvoorbeeld eens bij;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by CleanTalk Anti-Spam