Wat is VZH

VZH is de afkorting van Verkeerszekere Hond.
De hond leert hierbij zich sociaal te gedragen op straat. Zowel ten opzichte van mensen als ook ander honden.

Training

In de aanloop naar het VZH examen traint men de band tussen hond en geleider. Het samenspel tussen deze twee zal uiteindelijk bepalen of de combinatie zal slagen voor het examen. De training zal dan ook met name bestaan uit appèl oefeningen. De hond zal aandacht moet hebben voor zijn geleider. Wil je deze training volgen, dan kun je terecht bij alle werkhondenverenigingen en bij kynologenclubs.

Examen

Het examen word afgenomen door een keurmeester. Deze is opgeleid door de Commissie Werkhonden van de Raad van Beheer. Zij zullen niet alleen de hond beoordelen maar ook zeker de handelingen van de geleider. Het examen kent een zgn. A deel en B deel. In het A deel zullen enkele oefeningen worden uitgevoerd, zoals deze in de reglementen staat omschreven. Het B deel, ook wel praktijkgedeelte omvat een aantal oefeningen, uitgevoerd op de openbare weg in matig drukke situaties. Ook kijkt men naar hoe de hond reageert bij onverwachte insluiting door mensen.

Toelating

Voor de door de FCI (Fédération Cynologique Internationale) erkende werkhondenrassen is het VZH-diploma de toelatingseis om aan gespecialiseerde werkhondentrainingen als IGP ( Internationale Gebruikshonden Prüfungsordnung ) en Speurhond te kunnen beginnen.

De waardering van www.raddog.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 20 reviews.